Toyota Prius återkallas efter dödsolyckor

Toyota återkallar nya generationen Prius efter att ha mottagit rapporter om krascher, skador och dödsfall. Det är ett fel med parkeringsbromsen som måste åtgärdas. Bilar runt om i hela världen berörs.

Världens populäraste hybridbil, Toyota Prius, återkallas. Den japanska giganten i bilvärlden meddelade detta tidigare under dagen och att återkallelsen grundar sig i ett fel med parkeringsbromsen som plötsligt kan kopplas ur. Om bilen då inte befinner sig med växellådan i parkeringsläge finns möjligheten att bilen rullar iväg.

Toyota har sagt att de mottagit rapporter om krascher, skador och till och med dödsfall till följd av felet. Några ytterligare detaljer kring problemet vill de inte ge i nuläget.

Totalt omkring 340 000 Prius världen över är det som berörs varav 17 000 rullar i Europa. Merparten, 212 000, återfinns i hemlandet Japan och 94 000 finns i Nordamerika. Övriga finns i Australien och andra regioner världen över.

Bilarna som berörs är tillverkade i Tsutsumi-fabriken i Japan mellan augusti 2015 och oktober 2016.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!