Toyota Prius C – bildläcka på nya kompakthybriden

På Detroitsalongen tidigare i år visade Toyota en mer kompakt Priusvariant som koncept, kallat Prius C. Nu har bilder på den riktiga bilen, från en broschyr, läckt ut på Internet.

Bilderna, som hittat ut på flera Internetsidor, verkar komma från någon typ av officiell reklambroschyr och visar en betydligt mer produktionsfärdig version av bilen vi såg i vintras. Visst känns dock formspråket igen, både från konceptversionen och från övriga Prisfamiljen, bestående av vanliga Prius och kombiversionen Prius+.

Under huven hittar vi med en liknande drivlina som i övriga Priusmodeller och Auris Hybrid, enligt uppgifter kommer dock bensinmotorn på 1,8 liter och 99 hästar från dessa modeller att ersättas av en 1,4-litersmotor på 74 hästar och 111 Nm. Elmotorn ska också bli nedtrimmad, från 82 hästar till 61 och från 207 Nm till 169 Nm. Totalt hävdas effekten hamna på 100 hästkrafter jämnt. Bränsleförbrukningen, enligt japansk körcykel, ska landa på 0,28 liter per mil.

Den kompakta, högbyggda bilen kommer ha en totallängd på strax under fyra meter, en bredd på 169 cm och en höjd på 144 cm. Axelavståndet blir 255 cm. Debuten för Prius C ska förmodligen ske på vinterns bilsalong i Detroit, och hos handlarna, i alla fall i vissa delar av världen, ska den finnas under våren.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!