Toyota Prius har slagit rekord på Nürburgring!

Snart alla biltillverkare tävlar om vem som är snabbast runt Nürburgrings nordslinga. Nu har även Toyota Prius gett sig in i leken och rekordet man slog till med är av det imponerande slaget.

Samtidigt som vissa biltillverkare siktar på att komma under sju minuter för ett varv runt Nordslingan har Toyota i Storbritannien nyligen avverkat varvet på 20 minuter och 59 sekunder – i en Prius Plug-in Hybrid. Imponerande? Nej, tiden är det inte, men läs vidare...Det rekord som Toyota i Storbritannien var ute efter var ett varv med lägst bränsleförbrukning. Att slå rekord var förvisso inte så svårt eftersom det var första gången just denna typ av mätning genomfördes.Med en medelhastighet på 64 km/h (60 km/h är undre begränsning på Nürburgring) avverkades, med en brittisk journalist bakom ratten, de 20,81 kilometerna med en bensinförbrukning på otroligt låga 0,04 liter per mil. (0,0405 liter för att vara exakt, lika mycket som får plats i ett litet shotglas) Bensinmotorn kickade in endast en – kort – gång vid en lång uppförsbacke. Övriga banan kördes med enbart elmotorn som drivkälla, mycket tack vare banans nivåförändringar.Laddhybrid-Priusen som rekordkördes var TRD-utrustad, det vill säga med det bodykit från Toyota Racing Developments som erbjuds i bland annat Japan.Frågan är när vi får se nästa rekordförsök i denna nya Ringen-gren? Någon annan biltillverkare som känner sig manad?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!