090608-prius-petar-insight

Toyota Prius petar Honda Insight från toppen

I april klättrade nya Honda Insight upp i försäljningslistorna och blev den första hybriden någonsin att inta förstaplatsen i Japan. Hondas glädje blev dock kortvarig. Insight har redan passerats av konkurrenten Toyota Prius som i maj snodde åt sig förstaplatsen.

 I april blev nya Honda Insight historisk som den första hybridbilen någonsin att toppa den totala försäljningsstatistiken i Japan. Det var dock innan nya Toyota Prius hade lanseras. Den nya Priusen lanserades i hemlandet i mitten av maj, och den fick minst sagt en bra start. Rapporterna från Japan säger att Prius redan har snott åt sig förstaplatsen och i maj kunde titulera sig Japans mest sålda bil.

Redan innan Prius nådde de japanska återförsäljarna såg det ljust ut. Toyota sade sig ha fått hela 80 000 förhandsbeställningar på den nya bilen. Genom försäljningsframgångarna puttade Prius ned värste konkurrenten Insight till tredjeplatsen på försäljningslistan. Mellan de båda hybridkämparna placerade sig Honda Fit (Jazz).

De stora framgångarna för de japanska hybriderna ses som ett tecken på att marknaden nu är redo för ännu fler hybrider. Toyota har sedan länge varit tydliga med sina hybridambitioner och säger att hybridtekniken ska spridas till flera av företagets bilar. Senast 2020 ska alla modeller kunna fås i hybridutförande. Med tanke på att Toyota har omkring 90 bilmodeller världen över är det ingen liten uppgift.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!