Toyota Prius Plug-in Hybrid

Toyota Prius Plug-in Hybrid – 0,21 l/mil

I sommar blir Toyota Prius ännu snålare. Den sedan länge omtalade laddhybridversionen är på intågande och nu har den officiella förbrukningssiffran presenterats.

Det känns som att Toyota har pratat om laddhybridversionen av Prius sedan många år tillbaka men nu är den verkligen på gång. Försäljningen startar i Europa under sommaren och prislappen blir omkring 37 000 euro. Exakt hur mycket dyrare än vanliga Prius den blir här i Sverige återstår att se. Som jämförelse kan vi nämna att en vanlig Prius i dagsläget kostar från 267 000 kronor.

 För merpriset får man en Prius som ser ut precis som vanligt och rymmer lika många passagerare och lika mycket bagage som tidigare. Skillnaden är att man kan ladda batterierna i ett eluttag. Räckvidden vid eldrift ska vara 25 kilometer, vilket enligt Toyota täcker de flesta dagliga transportbehov. När batteriet blir urladdat ska det kunna laddas fullt igen på 90 minuter via ett vanligt eluttag.

 Prius Plug-in Hybrid har fått en officiell förbrukningssiffra på 0,21 l/mil i blandad körcykel, vilket motsvarar 49 gram koldioxid per kilometer. Om batteriet blir så urladdat att det inte längre kan driva bilen på egen hand slår hybridsystemet över till att driva i vanligt hybridläge då förbrukningen blir 0,37 l/mil. Den totala räckvidden beräknas till cirka 120 mil.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!