100216-Toyota RAV4 2010

Toyota RAV4 facelift förhandsvisas

Toyota RAV4 är sedan fem år tillbaka inne på sin tredje generation och det är dags för en ansiktslyftning av lite större mått än senast. Med ett mer moget utseende ska Toyotas kompakta suv attrahera i ytterligare några år.

Toyota RAV4 är sedan introduktionen för 16 år sedan en av de absoluta storsäljarna i klassen kompakta suvar, speciellt på den europeiska kontinenten. Men den har börjat sacka efter i försäljningen på sistone. Exempelvis sålde huvudkonkurrenten Honda CR-V betydligt bättre under hela förra året, sett till den svenska försäljningen. Detta tänker Toyota råda bot på genom att visa upp nya ansiktslyfta RAV4 på Genèvesalongen om två veckor. Detta trots att modellen så sent som inför modellår 2009 genomgick en föryngringskur i form av en väldigt lätt ansiktslyftning.

Den ansiktslyftning som är aktuell för 2010 bjuder på en helt ny front som andas mer elegans än det tidigare. Grillens släktskap med den som sitter på Avensis är ganska tydlig. Förutom ett förnyat utseende har interiören också fått sig en liten översyn och ska nu vara mer sofistikerad än tidigare.

Men det är inte allt. Toyota nämner också i sitt korta pressutskick att motorerna har setts över för att bli ännu snålare och snällare mot miljön. RAV4 ska från och med nu vara bland de renaste alternativen i kompakta suvklassen.

Tyvärr har Toyota endast delat med sig av nya RAV4 i form av en bild, men håll ut för om ett par veckor släpper de fler bilder tillsammans med mer information.

Frågan är när en helt ny fjärde generation RAV4 dyker upp. Tar man hänsyn till de två första generationernas livslängd (sex respektive fem år) så bör en helt ny RAV4 dyka upp väldigt snart.

Läs mer

Test och provkörningar

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!