060504_toyota_no1

Toyota ska vara störst redan 2007

Japanska biljätten Toyota sålde 8,25 miljoner bilar 2005 och har långt i från nöjt sig. Enligt en rapport ska över 9 miljoner bilar säljas i år för att de redan nästa år ska var världens största biltillverkare.

2010 ska Toyota vara störst. Det ska de vara genom att bli först med att sälja 10 miljoner bilar på ett år.

Det är dock en lång väg att gå. 2005 var försäljningen 8,25 miljoner men Toyota räknar med att gå över 9 miljoner redan i år. 

Amerikanska jätten General Motors som de senaste åren varit den största bilkoncernen sålde 9,17 miljoner bilar 2005 och får Toyota som de vill är de förbi GM redan i år eller senast 2007.

Huvudmålet i år i Toyotas 10-miljoners satsning är Nord Amerika där de ska ta kunder från GM och Ford. Nästa steg i satsningen är självklart den nya jättemarknaden Kina. Lyckas Toyota erövra Kina på ett tidigt stadie har de 10 miljoner bilar om året som i en liten ask.

Enligt en turkisk finanstidning tänker Toyota ta över hela GM koncernen innan 2010 om allt går enligt planerna. Det skulle göra alltså göra Saab till ett Toyota-märke.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!