Toyota smygvisar nya hybridsuven C-HR

Nu gör sig även Toyota redo att haka på trenden med små suvar. I Paris kommer man att visa konceptbilen C-HR som förevisar en kommande C-segmentsuv med hybriddrivlina.

Toyota har som bekant redan sina stora Land Cruiser-modeller och den lite mindre RAV4 men inom kort ansluter en tredje suvmodell i Toyotas uppställning. På den stundande Parissalongen kommer japanerna att visa upp konceptbilen C-HR som inte är något annat än en förhandstitt på en liten suvmodell.

C-HR, som kan komma att heta Auris Cross, blir storleksmässigt ett nummer mindre än RAV4 och en direkt konkurrent till bilar såsom Peugeot 2008, Renault Captur och många andra. Enligt det kortfattade pressmeddelande som medföljer den dunkla bilden ovan kombinerar C-HR ”ett kraftfullt, nytt designspråk med en engagerande körupplevelse och hybriddrivlina”.

En produktionsfärdig version av C-HR väntas stå klar om cirka två år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!