090106-toyotastopp-fabrik

Toyota stoppar biltillverkning i elva dagar

Toyota, världens största eller näst största biltillverkare, känner av den finansiella nedgången allt mer. Därför har de beslutat att stänga sina japanska fabriker under elva dagar i februari och mars.

Det finns i stort sett ingen biltillverkare som inte rasar på försäljningssidan, inte ens Toyota trots deras goda renommé. Med anledning av detta, och då speciellt försäljningsraset på den amerikanska marknaden, har företagets styrelse nu beslutat att stoppa all produktion i sina japanska fabriker under elva dagar i februari och mars.

Faktum är att Toyota har haft en otroligt tuff decembermånad i USA. Där föll deras försäljningssiffror med hela 37 procent jämfört med samma månad föregående år. Så kraftig nedgång har Toyota inte upplevt där på 25 år och deras decemberförsäljning är till och med dystrare än de som GM och Ford upplevde under samma månad.

– Jag hade aldrig trott att krisen skulle sprida sig så snabbt och orsaka ett så djupt sår, säger Toyotas styrelseordförande Katsuaki Watanabe.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!