080314-toyota-supra-2010

Toyota Supra-spekulationer inför 2010

Toyota har tidigare bekräftat att de inventerat sitt modellprogram och att de saknar en direkt konkurrent till bland annat Nissan 350Z. Det har satt igång spekulationerna om hur en kommande Supra kan se ut.

Om bilen som ska göra livet surt för Nissan 350Z blir en kommande Supra eller Celica är egentligen ovisst. En Supra är egentligen mer konkurrent till koncernbrodern Lexus LF-A. Celica är mer jämförbar med 350Z om den har lite fler hästar under huven än senaste generationen.

Om det nu skulle bli en ny Toyota Supra trots allt så kommer motorn troligtvis vara en V6 på närmare fyra liter laddad med turbo. Hästkraftantalet lär hamna runt 350-400 vilket lämnar LF-A orörd ett par klasser över. Precis som det snackas om framtida hybridmotorer i LF-A, så lär Supra också med största sannolikhet få del av denna mer miljövänliga teknik.

Illustrationerna är inscannade från den japanska biltidningen BestCar och visar hur man tänker sig att Supra kan komma att se ut.

Vad säger Supra-fanatikerna? Längtar ni efter en efterföljare till den antagligen mest hårt tunade ”japsen” genom tiderna? Eller är Supra Mk IV (1993-2002) den mest ultimata?

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!