Toyota Verso nu med BMW-diesel

Nu börjar samarbetet mellan BMW och Toyota bära frukt, och den frukten kommer i form av att MPV-modellen Verso får låna BMW:s 1,6-liters dieselmotor med 112 hästkrafter.

Precis innan år 2011 övergick till 2012 blev det klart att BMW skulle börja förse Toyota med dieselmotorer. Nu är den första BMW-drivna Toyotan snart här. Det är stora MPV-modellen Verso (inte Verso-S) som blir första Toyotan med inlånad BMW-spis.

 Verso 1,6 D-4D börjar tillverkas i fabriken i Turkiet efter årsskiftet och får BMW:s 1,6-litersdiesel som ska ge 112 hästkrafter och 270 newtonmeter. Samma motor finns i BMW 1-serie och utgående generation Mini.

 Toyota kommer framöver även att få låna BMW:s 2,0-litersdiesel. Men samarbetet mellan japanerna och tyskarna slutar inte där. Som vi vet har de slagit sina kloka hjärnor ihop även i syfte att ta fram en sportbil och en vätgasbil.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!