091104-verso-årets-familjebil

Toyota Verso utsedd till Årets Familjebil 2009

Några av landets främsta motorjournalister har utsett 2009 års bästa familjebil. Årets kamp blev hårdare och jämnare än på länge och med liten marginal blev det till slut en MVP som tog hem titeln.

Det blev en knapp seger för Toyota Verso när Årets Familjebil 2009 skulle utses. Tidningen Motorföraren utser varje år den bästa familjebilen med hjälp av en jury bestående av några av Sveriges främsta motorjournalister. Teknikens Värld representeras av Mikael Stjerna som egentligen höll en annan bil som favorit.

– Det var oerhört jämnt i år. Min röst föll till sist på C3 Picasso, men jag står till fullo bakom utnämningen av Toyota Verso. Den är en bra och klok bil, dock med aningen mindre egenheter än C3 Picasso, säger Mikael Stjerna kort över telefon från Frankrike.

Toyota Versos seger blev hårfin med endast en röst ned till fransoserna Peugeot 3008 och Citroën C3 Picasso som delar på andraplatsen. Men juryns val föll slutligen på Verso och motiveringen är som följer: ”Toyota Verso erbjuder mer förnuft än passion med sju sittplatser, god säkerhet och hyfsat bagageutrymme. Trots högre inköpspris än konkurrenterna vinner Verso i längden när det gäller ägartrygghet och totalekonomi.”

Kriterierna för Årets familjebil är att den ska vara praktisk, ha god inre och yttre säkerhet, vara ekonomisk i inköp, underhåll och drift och dessutom vara ett bra miljöval. Säkerhetsfrågan är än så länge obesvarad när det gäller Verso eftersom bilen inte har hunnit testas av EuroNCAP, men att Verso skulle få något annat än fem stjärnor anses osannolikt. 

Juryn för Årets Familjebil 2009 består av:

Robert Collin – Aftonbladet

Joakim Andersson - Motor/OTW

Rolf Gildenlöw - TT/Spektra

Jonas Fröberg - Svenska Dagbladet

Jan-Erik Berggren – Expressen

Alrik Söderlind - Auto, Motor & Sport

Mikael Schultz - Vi Bilägare

Per-Olof Lönnroth - Göteborgs Posten

Johannes Gardelöf - Bilnyhetsbyrån CNP

Mikael Stjerna - Teknikens Värld

Arne Winerdal - Motorföraren

Läs allt om Toyota Verso via länkarna nedan.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!