Toyota vill inte göra självkörande bilar

Toyota har inte som mål att tillverka en helt självkörande bil, utan vill istället fokusera på att hjälpa till med körningen utan att helt ta bort kontrollen från föraren.

I en presentation till Automotive News berättade Toyota-chefen Seigo Kuzumaki att Toyota inte har som prioritet att tillverka en helt självkörande bil.

- En helt självkörande bil är inte vad vi letar efter. Vi vill minska antalet olyckor. ”Kul att köra”-konceptet är mycket viktigt för Toyota.

Istället väljer Toyota att satsa på system som hjälper föraren att gasa, bromsa och styra under delar av en bilfärd, men där föraren när som helst kan ta tillbaka kontrollen.

I och med det gör Toyota tvärtemot många andra tillverkare på marknaden. Tesla, Volvo och Google arbetar alla för att få fram självkörande bilar, för att endast nämna tre. Tekniken är verkligen en het potatis på bilmarknaden just nu, men en som Toyota i alla fall för tillfället verkar ta det försiktigt med.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!