060929_toyota_auris

Toyota visar koncept i golfklassen

C-segmentet, den så kallade golfklassen, fortsätter att växa utan hämningar. I går gick Toyota ut och berättade om sitt nya koncept i c-segmentet, kallat Auris.

Toyota Auris ser väldigt mycket ut som en Toyota Yaris. Fast större och lite modernare. Men det syns väldigt tydligt att det är Toyota som gjort den. Det speciella med Auris är dock inte hur den ser ut utan innerutrymmet. Toyota säger själva att de designat den ”inifrån och ut” och på det viset maximerat utrymmet i kupén.

– Auris utrymmeskoncept är högt och rymligt. Den höga mittlinjen, korta överhäng och kupéns framåtsträvande arkitektur ger en känsla av kraft och rörlighet. Vi kallar det för Perfekt obalans”, säger Wahei Hirai på Toyota Global Design.

Auris är ändå inget mer än en designstudie och lär inte bli verklighet. Den har ingen särskild motor, inga speciella tekniska finesser utan det är just designen som är den viktiga delen. Det är ju dock inget som Toyota hymlar med. De skriver själva att Auris skapades för att återspegla c-segmentkundernas ändrade attityd och efterfrågan, samt företagets optimistiska syn på framtiden. 

Namnet Auris är förresten en böjning av det latinska ordet för guld (Aurum) och det passar ju bra med tanke på att den är lackerad i guldfärg och har en hel del gulddetaljer.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!