Toyota i-Road

Toyota visar sin lutande trehjuling i-Road

Toyota tar med sig något oväntat och spännande till bilsalongen i Genève nästa vecka. i-Road heter deras elektriska ”bil” som inte bara har tre hjul utan också lutar när den svänger.

Små bilar i olika former för främst körning i storstäderna är framtidens melodi. Gärna om de dessutom är eldrivna. Det finns redan i dag ett flertal och en av alla dessa är omtalade Renault Twizy.

 Nu hakar Toyota på tåget med ”mindre än iQ”-små, effektiva transportfordon. Till Genèvesalongen tar de med sig en konceptsak som de kallar i-Road. Än så länge är informationen knapphändig men enligt filmen som vi kan se nedan är det, till skillnad från Twizy, en trehjuling det handlar om (ett hjul bak, två fram). Eftersom en trehjuling är mer vältbenägen har Toyota försett i-Road med lutningsmekanism för att kurvtagningar ska vara möjligt. Inte bara smart utan också kul.

 Toyota i-Road är för två åkande och släpper inte ut några avgaser. Om den inte drivs av en fjäder som man kan skruva upp så misstänker vi att en elmotor står för drivningen.

 Om några dagar får vi reda på allt vi vill ha reda på om i-Road.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!