090326-yaris-budgethybrid

Toyota Yaris hybrid dröjer länge

I våras skrev vi om att Toyota planerade en budgethybrid av Yaris och att den var tänkt att lanseras 2011. Nu avskriver personer inom Toyota uppgifterna som felaktiga då vinsten med ett hybridsystem i en så liten och redan snål bil näst intill ligger på noll.

Tidigare uppgifter har pekat på att Toyota planerar att börja bygga en hybridversion av Yaris i Japan och Frankrike om två år. Denna information var inte korrekt om man lyssnar till vad inofficiella källor inom Toyota har att säga om det.

– Toyota har inga planer på att bygga en hybrid-Yaris i Frankrike eller någon annanstans. Vårt hybridsystem fungerar bra i större bilar för att få ned koldioxidutsläppen och förbrukningen. Bilar som Yaris är redan bränsleeffektiva och hybridsystemet skulle vara svårt att implementera. Vinsterna skulle bli marginella, säger en källa inom Toyota till Autocar.

Som källan nämner är Yaris redan snål och finns även med start/stopp-system. Först då litiumjonbatterierna har slagit igenom och dess effektivitet förbättrats och storlek minskat kan det bli aktuellt med en hybriddriven Yaris, antagligen under andra halvan av nästa årtionde.

Däremot ska den lite större Toyota Auris komma som hybrid, precis som vi skrev om i juni. 2010 sätter produktionen igång i Storbritannien. Detta är officiellt från Toyota-håll.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!