Toyotas bränslecellsbil kommer 2015

Japanska Toyota bekräftar att man kommer ha en färdig bränslecellsdriven till 2015, enligt ett uttalande från Toyotas USA-chef Jim Lentz. Dessutom lovar företaget att bilen ska bli överkomlig i pris.

Planerna på bränslecellmotorn bekräftades av Toyota-chefen Jim Lentz vid ett fordonsutvecklingsseminarie i Traverse City i Michigan, USA.

 –Vi håller på att ta fram ett utbud till 2015 och där ingår en sedan som drivs av bränslecell, bekräftade Jim Lentz under onsdagen.

 Utöver bränslecellsmotor kommer Toyotas framtida produkter dessutom få mer avancerade batterier än dagens litiumjon-celler och antalet elbilar, hybrider och laddhybrider kommer till en större grad än i dag finnas i sortimentet.

 Planerna på bränslecellsbilar har Toyota närt ett tag, för två år sedan påstod man sig ha kommit på hur man skulle skära ner kostnaderna på tekniken med 90 procent – vilket i sådant fall ger bilar i prisklassen strax över 300 000 kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr