060524_toyota_gm

Toyotas första kinesiska Camry är klar

Den första kinesiska Camryn är klar. Under tisdagen var det stort pådrag vid Toyotas fabrik i Nansha när USA:s mest sålda bil fick kinesiskt medborgarskap.

Tisdagen blev en historisk dag för Toyota när den första Camryn rullade ut från fabriken i Kina. Hundratals Toyotamedarbetare från både Kina och Japan fanns på plats vid Toyotas fabrik i Nansha.

Camry är USA:s mest sålda bil och en av de mest importerade bilarna i Kina och nu när produktionen finns i Kina räknar Toyota med att Camryförsäljningen ska mer eller mindre explodera för att verkligen bli världens mest sålda bil.

Priset sänks avsevärt mot de importerade. Skillnaden kommer bli över 100 000 kronor.

En Camry tillverkad i Kina kommer kosta drygt 180 000 kronor och en importerade kostar runt 310 000 kronor. Vi förstår varför Toyota väntar sig en försäljningsexplosion.

Ledningen väntar sig dock svårigheter med försäljningen på grund av politiken mellan Kina och Japan. De bägge länderna är inte bästa vänner och Toyota tror att det kan leda till sämre försäljning. Undersökningar, och försäljningssiffor, visar dock annorlunda. Toyotas rykte om bra kvalité och driftsäkerhet är detsamma i Kina som i resten av världen.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!