081218-toyota-mpv

Toyotas nya MPV avslöjad

I stort sett ingen ny bilmodell får vila i frid innan en premiär. De blir allt som oftast avslöjade i förtid. Nu är det en ny MPV från Toyota/Daihatsu som har blivit avslöjad efter att någon fått tag på en återförsäljarbroschyr.

Bilen du ser här ovan och nedan är resultatet av Toyotas och Daihatsus samarbete – en ny MPV. Med Toyota-emblem på huven kommer bilen troligtvis att döpas till Passo Sette medan den kommer att heta Boon Ruminous under Daihatsus flagg.

Den lilla flexibla familjebilen är i första hand enbart ämnad för den japanska marknaden. Den kommer alltså inte till Europa, som kanske flera av er skulle önska.

Interiören sägs vara smart och flexibel samt bjuda på generösa utrymmen trots den kompakta storleken.

Under huven placeras en 1,5-liters tvärmonterad bensinmotor som skickar kraften till framhjulen.

Passo Sette är inte helt olik en uppsvullen Prius, och med en hybridlösning under skalet hade den vid våra breddgrader antagligen sålt som smör går åt i solsken. Enligt vissa uppgifter kan Prius dyka upp i MPV-kostym, så uteslut inte att denna flexibla småbil får ett Hybrid Synergy-emblem i baken i framtiden.

Bilen, alltså bensindrivna Passo Sette och Boon Ruminous, har premiär i Japan på juldagen och försäljningen drar igång tidigt nästa år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!