081107-toyota-aygo-facelift

Toyta Aygo lyfts – trion är komplett!

Som väntat visar Toyota nu de första bilderna på 2009 års Aygo. Den fysiska premiären sker först i december i det småbilsälskande Italien. Ett diskret ansiktslyft och nytillkommen användning av Toyotas snålsystem är de främsta nyheterna.

Nu är ansiktslyftet av trillingskaran komplett. Först ut var Citroën med en lätt förändrad C1, sedan kom Peugeot med en sällsynt bredkäftad 107 och sist ut är Toyota med en mycket diskret lyftning av Aygo. Och det blir Italien som får äran att få det första besöket av 2009 års Aygo. På Bologna Motor Show som öppnar den 4 december ska Toyota Aygo visas upp. Det är naturligtvis ingen slump att nya Aygo ska premiärvisas i Italien. Den italienska marknaden är Europas största vad det gäller småbilar.

Ansiktslyftet av Aygo är väldigt diskret, i alla fall i jämförelse med syskonen C1 och 107. C1 fick en stort gapande mun och 107 ser numera ut, som ni läsare så uppmärksamt noterade, som om den försöker svälja en tallrik eller har fått tandställning. Ansiktslyftet av Aygo består av två nya luftintag i frontens underkant samt tre kromringar i vardera bakljusen. Toyota utlovar dock en del förändringar under skalet. Enligt Toyota ska Aygo från och med årsmodell 2009 kunna utrustas med ”Toyota Optimal Drive” – ett samlingsnamn på teknik som ska göra bilen snålare och renare. Exakt vad det innebär i teknisk väg håller Toyota ännu inne med.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!