080911-trafikexperter-fort

Trafiksäkerhetsexperter körde för fort

I går avslutades det tre dagar långa trafiksäkerhetsseminariet i Tylösand med deltagare från Vägverket, polisen, kommunerna och trafikorganisationerna. Under dessa tre dagar utfördes samtidigt hastighetskontroll på en 30-sträcka utanför hotell Tylösand. Två tredjedelar av de passerande körde för fort.

Totalt passerade 1 200 bilar platsen där hastighetskontrollen genomfördes. De flesta var sannolikt deltagare i trafiksäkerhetsseminariet i Tylösand, det vill säga folk från Vägverket, polisen, kommunerna och trafikorganisationerna. 759 av dem körde för fort, vilket motsvarar två tredjedelar av de passerande bilisterna.

– Tolv hade förlorat körkortet och staten hade fått in en och en halv miljon i böter om polisen skött hastighetskontrollen, berättar Leon Nilsson vid företaget Amparo, som genomförde hastighetskontrollen i Tylösand.

Resultatet från mätningen presenterades i avslutningen av MHF:s årliga trafiksäkerhetskonferens i Halmstad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr