Tramontana utvecklar 888 hästars-bil

Spanska biltillverkaren Tramontana jobbar nu på sin rymdskeppsliknande XTR som kommer få dubbla turboaggregat, V12-motor och 888 hästkrafter.

Tramontana går nu officiellt ut med att man arbetar på ersättaren till sin modell R. Bokstavskombinationen är XTR och som synes i bilderna i galleriet nedan kommer formen ta rymdskeppsproportioner.

 Effekten har hoppat upp från 720 i R till 888 hästkrafter och 919 newtonmeter i XTR. Motorn hämtas från Mercedes med nya dubbelturboaggregat. Nya kolvar, ny kamaxel och ett uppdaterat ECU-system är bland modifikationerna i motorn. XTR ska även gå att få med en 5,2 liters V10 från Audi R8.

 Än så länge håller Tramontana på detaljerna kring sitt projekt, men säger sig ha en ”ultrasnabb” växellåda. Föraren kommer sitta strax framför sin passagerare.

 Tramontana R hade 700 hästkrafter och kunde accelerera till 100 på 3,6 sekunder med en toppfart på 344 kilometer i timmen. Prislappen på XTR väntas bli i samma klass som föregångaren, vilket i runda slängar betyder 520 000 dollar, motsvarande cirka 3,5 miljoner kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!