Trängselskatt? Nej trängselbonus

Stockholm vill ha mindre folk i staden och Nora vill ha mer. Därför vill David Stansvik att kommunen ska betala de bilar och cyklister som beger sig till staden, det skriver Aftonbladet.

Sedan den tredje januari betalar du mellan 10 och 20 kronor för att åka bil in i Stockholm. Detta p g a det enorma antalet bilar som rör sig i Stockholms innerstad och bidrar till den trängsel som staden har. I Nora har de inte riktigt samma problem, snarare tvärtom. De har för lite folk och för mycket plats. Därför föreslår nu bokförläggaren David Stansvik att kommunen ska införa en trängselbonus som går ut på att du får pengar för att köra in i Nora, det skriver Aftonbladet.

Under vinterhalvåret är det stendött i Nora, under sommaren är det en del turister men David Stansvik anser att Nora har plats för fler.

- Vi vill locka hit fler personer - Nora har en hel del att erbjuda, säger Stansvik. 

Om förslaget om trängselbonus röstas igenom innebär det att du får fem kronor varje gång du åker in i staden med bil och tjugo kronor med cykel eller moped som en ytterliggare miljöbonus. Det gäller dock inte folk boende i Örebro län, de blir utan trängselbonus.

För att folk inte ska åka in bara för att tjäna pengar begränsas betalningen till tre femkronor om året. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!