Transit med tryck

Brittiska MS-RT levererar duktigt med attityd åt en duktig lastare – och det direkt hos Ford-handlaren.

Transportbilar kan visst vara sportiga. I alla fall till utseendet och nu kan brittiska hantverkare och andra Transit-spekulanter kryssa för ett sportpaket signerat MS-RT – direkt hos sin Ford-handlare.

Foto: John Barratt

Till Transit Custom, som ses på bilderna här, finns saker som kjolpaket, 18-tumsfälgar från OZ, och sänkningssats från Eibach samt ett sportigare avgassystem. Som extra tillval finns 20-tumsfälgar, ännu sportigare avgassystem samt dekaleringssatser i olika färgkombinationer.

Invändigt finns saker som inlägg av kolfibermönster samt stolar i nappaläder och mocka med trimfirmans logotyper. Motormässigt är det dock tvålitersdieseln på 170 hästar och 405 newtonmeter som gäller.

MS-RT är inga blåbär och har under mer är 30 år bland annat sysslat med rally och har två titlar i WRC bakom sig och även agerat fabriksstall åt just Ford.Tycker du det var lite trist att de inte bemödade sig att uppdatera Transit motormässigt? Då kan du ta del av klippet nedan om Ford Transit Supervan i från 1971.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!