Transportstyrelsen driver kampanj mot rattsurf

Under december driver Transportstyrelsen en kampanj för att upplysa om det livsfarliga beteende som många ägnar sig åt i trafiken.

Vi på teknikensvarld.se har ett flertal gånger tagit upp de allvarliga risker som kommer med användande av mobiltelefon bakom ratten. Nu har även Transportstyrelsen gjort slag i saken.Ett år efter den 

nya mobillagen, som innebär att förare som använder mobiltelefon eller liknande utrustning på ett trafikfarligt sätt kan bötfällas, trädde i kraft lanserar Transportstyrelsen sin nya kampanj.

Syftet är att upplysa bilister om farorna som kommer med mobilanvändande bakom ratten, eller ”rattsurfa” som de själva kallar det. På slutarattsurfa.se

 kan du ta del av fakta och statistik om mobilanvändande i trafiken och du kan göra ett test som avgör om du är ”rattsurfare” eller inte.För att ytterligare förtydliga hur idiotiskt det är att kolla statusuppdateringar och liknande bakom ratten har de även en del kampanjfilmer med Sissela Benn och Björn Gustafsson i rollerna.Bryter du mot lagen kan du bli av med körkortet. Men något som är betydligt mer skrämmande är om färden slutar i en frontalkrock eller ett nedmejat barn bara för att föraren är tvungen att veta vad en bekant ätit för mat, eller hur många armhävningar denne klarar av. Kör du i 40 km/h och tittar på telefonen i 2 sekunder hinner du rulla 22 meter helt utan kontroll!Sluta facetwittra bakom ratten!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!