Foto: Illustration: Mattias Rabe

Transportstyrelsen ogillar rövhål

Personliga registreringsskyltar kan i princip utformats hur som helst, men det är inte alltid Transportstyrelsen går med på teckenuppsättningen.

Ta en titt på regskylten ovan. 3JOH22A säger dig förmodligen inget. Bara ännu en kryptisk personlig registreringsskylt. Eller?

Så oskyldig som den vill ge sken av att vara är den inte. Det upptäckte Transportstyrelsen sedan en man i Varberg hade ansökt om att få byta registreringsnummer på sin bil. Transportstyrelsen avslog mannens ansökan efter att ha vänt på teckenuppsättningen. Spegelvänt blir det helt enkelt ”ASSHOLE” som är det engelska ordet för rövhål. Ordet kan väcka anstöt i trafiken och är därmed inte godkänt.

Mannen tyckte förmodligen att det skulle vara roligt att dyka upp i backspegeln på framförvarande bil vars förare läser just ordet rövhål, men på engelska.

Nedan ser du hur skylten ser ut i spegelvänt utförande.

 

Foto: Illustration: Mattias Rabe

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!