100524-tredje lamborghini

Tredje Lamborghini-modellen blir en ”vardagsbil”

Vad som kanske är den tydligaste indikationen hittills på att Lamborghinis konceptbil Estoque till slut går i produktion kommer från Lamborginis vd Stephan Winkelmann. Enligt honom är en tredje modell under utveckling, och den kommer bli en "vardagsbil".

Det har länge spekulerats i att Lamborghins tuffa konceptbil Estoque kan komma att gå i produktion. Detta särskilt sedan rapporter kommit in om att en stor Audi-coupé under benämningen A9 är under utveckling. Nu kommer den kanske tydligaste indikationen hittills på att något verkligen är på gång bakom fabriksdörrarna i Sant'Agata. Och det från självaste Stephan Winkelmann, vd för Lamborghini, som dock hävdar att man inte planerat samarbete med någon koncernkollega inom Volkswagenkoncernen.

I ett uttalande bekräftar Winkelmann att en tredje modellserie från Lamborghini är på gång, och att det kommer bli "mer av en vardagsbil". Nog för att fyrdörrarscoupén Estoque är rätt långt från en vardagsbil för de flesta av oss så kan man med viss anledning kalla den för det i jämförelse med övriga Lamborghinimodeller, supersportbilarna Gallardo och sprillans nya Aventador. Vi kan dock inte utesluta att uttalandet om en mer vardagsbetonad modell kan åsyfta något annat, det har tidigare exempelvis ryktats om en suvmodell från Lamborghini, något som också kan betecknas som "mer vardagsbetonat". 

Förklaringen till att en mer vardagsbetonad modell behövs är enligt Stephan Winkelmann att Lamborghinis nya kunder i Ryssland, Indien och Kina ställer större krav på bilarnas användbarhet, och har begränsad användning av de superbilar som Lamborghini erbjuder i dagsläget.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!