Trögare marknad för begagnade bilar

De sensate åren har varit starka år för bilar på begagnatmarknaden. Antalet sålda bilar har bara ökat och ökat, men nu verkar det stagnera.

Under tredje kvartalet 2016 ökade försäljningen av begagnade bilar med endast 0,5 procent, jämfört med samma period i fjol.

– Tredje kvartalet är generellt en bra period försäljningsmässigt för begagnade bilar. Men nu ser vi en rejäl avmattning, säger Jonas Björkman, vd för KVD Bilpriser som sammanställt statistiken.

Under 2015 ökade försäljningen av begagnade bilar med 4,1 procent till rekordsiffran 1,1 miljoner sålda bilar. Till och med september i år hade 891 525 begagnade bilar sålts i Sverige, en ökning med 1,6 procent jämfört med samma period året före. Även i år går försäljningen mot rekord, men takten har avmattats rejält.

– Jag tror att vi närmar oss kulmen på en extremt het marknad. Nästa år tror jag att vi kommer att se en minskad efterfrågan, säger Jonas Björkman.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!