Turkmenistans president förbjuder svarta bilar

Turkmenistans president, Gurbanguly Berdymukhammedov, tycker inte om mörka färger. Därför har han nu förbjudit svarta bilar i huvudstaden. De som redan finns måste lackas om i vitt eller silver.

President Berdymukhammedov är en stor förespråkare av vita saker. Han anser att vitt för med sig tur, rapporterar lokala medier. Turkmenistans huvudstad Ashgabat innehar världsrekordet för högst koncentration av vita byggnader. Jodå, det finns tydligen rekord i sådant också.

Presidenten själv bor i ett vitt palats och åker enbart i vita limousiner. Därför har han nu också beslutat att förbjuda samtliga svarta bilar i huvudstaden. De senaste veckorna har polisen stoppat förare av svarta bilar och sagt att deras bilar måste målas om – i antingen vitt eller silver, rapporterar Daily Mail. För två år sedan ska Turkmenistan ha stoppat all import av svarta bilar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!