071204-etanolbilar-fler

Två av tre nya miljöbilar är etanolbilar

I går publicerade BIL Sweden statistik som visar att 6 234 nya miljöbilar registrerades i Sverige under november månad. 4 217 av dessa var etanolbilar.

Miljöbilsandelen under november månad var 22,5 procent (vilket du kan läsa mer om via länken nedan). Denna procentsats motsvarar alltså 6 234 sålda miljöbilar.

Tittar man på fördelningen mellan de olika miljöbilstyperna så stod etanolbilarna (E85-drivna) för 67,6 procent av försäljningen under november. Därefter kommer dieseldrivna bilar med CO2-utsläpp på max 120 g/km och med partikelfilter – 14,2 procent. Bensindrivna bilar med CO2-utsläpp på max 120 g/km stod för 12,5 procent av miljöbilsförsäljningen. Därefter följer hybridbilar, som till exempel Toyota Prius, på fjärde plats med en andel på 4,1 procent. Minsta miljöbilsandelen har gasbilarna – 1,6 procent.

 

Hittills i år, mellan januari och november, har det sålts 47 730 miljöbilar vilket är 17,3 procent av totala nybilsmarknaden. Mer om det kan du läsa via länken nedan.

Läs ”Rekordförsäljning av dieselbilar”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Cyber Monday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr