100910-mazda 6 2 miljoner

Två miljoner Mazda 6 tillverkade

Mazdas populära mellanklassmodell 6 har nått en trevlig milstolpe i sitt liv. Sedan starten 2002 har nu två miljoner exemplar tillverkats.

För åtta och ett halvt år sedan satte produktionen av Mazda 6 igång, ersättaren till trotjänaren 626. Modellen var först ut att förevisa Mazdas nya gladare och samtidigt tuffare formspråk.

Formspråket, samt bilens olika kvaliteter och att den finns i tre olika karossversioner, har tilltalat många spekulanter runt om i världen. Så många att till dagens datum har det tillverkats hela två miljoner Mazda 6.

Första generationen försvann in i historieböckerna 2007 då dagens generation Mazda 6 presenterades på Frankfurtsalongen på hösten. I våras var det premiär för ansiktslyfta Mazda 6 generation två på Genèvesalongen. I lyftet ingick även förbättringar av befintliga motorer samt en ny så kallad DISI-motor.

Om ett par eller tre år är det dags för tredje generationen Mazda 6 att erövra världen på samma fina sätt som de två första gjort. Men än är vi inte där utan håller oss till nuet och passar på att gratulera Mazda och deras ”sexa”. Grattis!

Test och provkörningar

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!