Foto: CarPix (bildgalleri)

Två Smart-koncept på väg, ingen framhjulsdrift

Gillar du Daimlerkoncernens citybil Smart? Då kan vi glädja dig med att man kommer att visa två konceptbilar på Frankfurtsalongen i september. Dessutom ska det inte vara aktuellt med varken frontmotor eller framhjulsdrift.

Vi kunde nyligen berätta att Smart-fabriken i Frankrike tillverkat hela 1,5 miljoner bilar i City Coupé/Fortwo-serien. Samtidigt vet vi att både en ny generation Fortwo, liksom en återkomst för modellnamnet Smart Forfour, är på väg.

Nu rapporterar flera källor att vi får se två konceptbilar från Smart på bilsalongen i Frankfurt nästa månad. Även om Smart har gjort många konceptbilar som sedan inte visat sig leda någonstans, hoppas och tror vi att de koncept som visas nu ska ge ganska stora ledtrådar till vad vi kan förvänta oss när de nya modellerna väl kommer i produktion.

Mer intressant är dock kanske ett uttalande från Daimlerkoncernens vd Dieter Zetsche till brittiska Autocar, där han hävdar att det varken finns planer på att erbjuda frontmotor eller framhjulsdrift i kommande Smartmodeller. Fortwo har ju alltid haft svansmotor och bakhjulsdrift, men det nya uttalandet innebär att varken nya Forfour eller en kommande crossovermodell från Smart kommer att få någon annan layout. Det är därför troligt att Forfour och den nya crossovermodellen (ska vi damma av namnet Formore?) också får dela plattform.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr