Opel elbilskoncept Show Car 2011

Tvåsitsigt elbilskoncept från Opel produktionsmässig

Opel är än så länge fårordiga när det gäller deras tuffa, elektriska konceptbil med plats för två. Inte ens namnet är känt. Däremot berättar Opel att bilen är produktionsmässig och billig.

Audi kommer inte att få härja fritt med sitt tvåsitsiga elbilskoncept (läs mer om det via länk nedan) på Frankfurtsalongen nästa vecka. Opel tar upp kampen om den unga publiken som tänker enkel, miljövänlig och billig transport i stadsmiljö.

Om Audis koncept ser futuristiskt ut får man nog påstå att Opels ser mer sansat och verklighetsförankrat ut, trots vilda former. Faktum är att Opels elbilskoncept är mer verklighetsförankrat än vad man kanske först tror. Opel menar att bilen redan nu har produktionspotential.

Denna lilla Opel, som vi ännu inte vet namnet på, har plats för två åkande som sitter bakom varandra. Deras framfart sker med hjälp av en elmotor som får sin kraft från batterier som tillåter upp till 9,6 mils körning. Toppfarten är begränsad till 120 km/h.

Om fem dagar får vi all information om Opels elbilskoncept som sägs kunna revolutionera stadstrafiken och som är tänkt att locka unga människor med tajt budget. Frågan är vilken av de stora biltillverkarna som vågar vara först ut med något så här revolutionerande? Många koncept har visats upp de senaste åren så det borde vara på tiden att vi får se mer än snack och drömmar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!