Twittrade tips till polisen – åkte dit själv

Henrik Ismarker tröttnade på alla fortkörare i hans område och kontaktade polisen via Twitter, som var snabba med att sätta upp en fartkontroll. Men snöpligt nog var det bara en som fastnade i kontrollen – Henrik själv.

Henrik Ismarker hade tröttnat på folk som körde för fort i Mälarhöjden utanför Stockholm och tog kontakt med Söderortspolisen via Twitter. Polisen tackade för tipset och var dessutom snabba med att ordna fartkontroll på sträckan. 

 –Ibland har vi utrymme att göra åtgärder och ibland dröjer det ett tag. Och i morse, ganska snabbt inpå, fanns det utrymmet och vi kunde göra en kontroll, säger Peter Nylind, ordningschef vid Söderortspolisen till Expressen.

 Under onsdagsmorgonen körde Henrik Ismarker själv på vägen han tipsat om. På sin blogg berättar han vad som sedan hände.

 ”Jag kör i sakta mak uppför Mälarhöjdsvägen men gasar på lite upp över krönet. Det var dumt, för på andra sidan stod polisen och mätte hastigheten. Jag åkte dit, med all rätt. Jag hade kört 42 km i timmen utanför en skola och det kostade mig 2.400 kr,” skriver Henrik på sin blogg.

 Men, skulle det visa sig, så slutar inte historien där. När Henrik återigen sökte kontakt med polisen fick han ännu ett genant besked. 

 ”utfallet ja… Det var visst bara en av dem som passerade kontrollen som inte höll hastigheten... ” skrev Söderortspolisen tillbaka till Henrik som tar lätt på boten. 

På sin blogg tar han i stället chansen att slå ett slag för just hastighetsgränser.

 ”Många garvar så dom håller på att dö åt min dumhet, det bjuder jag på. Vill bara skicka med en enda grej till alla som läser detta: kör försiktigt! ;-)”

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!