Foto: benscherjon

Tyska bilentusiaster luras till Umeå

En rad tyska bilentusiaster har lurats till att köpa klassiska veteranbilar från Umeå via en välgjord hemsida, bara för att komma dit och inse att det hela var en bluff.

Sveriges radio rapporterar att en hemsida som utger sig för att sälja klassiska veteranbilar har lurat ett tjugotal tyskar till att tro att de köpt veteranbilar från Sverige. Adressen som bluffhemsidan använder sig av är nämligen adressen till en bilfirma kallad bilinvest i Umeå. 

Tomas Edberg, som är säljare på bilinvest har fått ett tjugotal samtal från utlandet där de frågat om veteranbilar som de tror sig ha köpt, bara för att sedan bli besvikna när de förstår att de blivit lurade. Två personer har också dykt upp från Tyskland för att hämta sina bilar med biltransport, och har efter resor på hundratals mil helt enkelt fått vända om igen tomhänta.

- Det känns jävligt att skojare använder sig av vår firma, säger Tomas Edberg.

Hemsidan är registrerad hos ett företag i Florida, men med telefonnummer registrerat i Umeå. Vad hemsidan heter specificeras inte av Sveriges radio.

Uppdatering: Ni uppmärksamma läsare har identifierat hemsidan som www.hugoclassiccars.com 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!