Volvo V60 Plug-in Hybrid polizei tysk polisbil

Tyska polisen väljer Volvo V60 Plug-in Hybrid

Polisen i två tyska delstater har gjort ett klokt val av polisbil, sett ur ett svenskt perspektiv. De har nämligen valt Volvo V60 Plug-in Hybrid som tjänstefordon.

En rejäl fjäder i hatten för Volvo. Det kan man lugnt påstå nu när tyska polisen har valt nya tjänstefordon och valet föll på just biltillverkaren från Hisingen.

 Det är polisen i Sankt Augustin i delstaten Nordrhein-Westfalen och i Pirna i delstaten Sachsen som ska jaga bovar och andra som inte följer lagen med hjälp av Volvos laddhybrid V60 Plug-in Hybrid.

Laddhybridversionen av Volvo V60 kan låta som ett märkligt val för den oinvigde, men bilen bjuder på både fyrhjulsdrift och prestanda som räcker långt. 0-100 km/h går på 6,1 sekunder tack vare 2,4 liter stor dieselmotor på 215 hästkrafter som samarbetar med 68 hästkrafter stark elmotor, allt lättmanövrerat via en sexstegad Geartronic-automatlåda. Således är den totala effekten 283 hästkrafter. Dessutom är den snål med sina 0,18 liter per mil och utsläpp på 48 gram koldioxid per kilometer. I själva verket är bilen ännu snålare. Detta är dock inga siffror som gäller när det jagas kriminella.

– Fordonet kombinerar innovativ drivteknik, har hög kördynamik och en unik nivå av säkerhet. Tre faktorer som gjorde den till vårt val, säger tyska polisen till autozeitung.de.

Volvo V60 Plug-in Hybrid specialmodifieras för ändamålet av tyska Baumeister & Trabandt (ej att förväxla med forna DDR-tillverkaren Trabant).

I Sverige är Volvo ett självklart val som polisbil, även om tyska BMW står högt i kurs precis som den gör i hemlandet Tyskland.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!