100119-gm saab tyst

Tyst från GM om Saab

I går trodde nog många att GM skulle uttala sig om Saab-affären. Detta efter att det under helgen kom fram uppgifter som sa att GM skulle vädra några ord under måndagen. I stället blev det en dag i tystnad vilket vi nog ska se som positivt.

Intet nytt under solen, skulle man kunna beskriva gårdagen eftersom det var knäpptyst från GM-håll. Enligt uppgifter bara ett par dagar innan skulle GM komma med ett beslut om Saab på måndagen, men så blev det inte.

Att GM håller tyst ska vi förmodligen tolka som positivt eftersom det sannolikt innebär att de fortfarande är i förhandlingsposition och diskussioner. Eventuellt förs en dialog enbart med Spyker Cars, i alla fall om man ska tro de insideskällor som Bloomberg News pratade med i lördags. Kanske förs också en dialog med Genii Capital. I helgens sades det att de är avhängda, men SaabsUnited.com formulerar det, efter att ha varit i kontakt med sina källor, som att de inte är i GM:s fokus just nu.

En annan anledning till att GM inte uttalade sig i går kan vara att det i hela USA var helgdag eftersom det var tredje måndagen i januari – en dag man firar till minne av Martin Luther King.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!