Foto: Uber

Uber vill kartlägga fyllon

Taxibolagets nya teknik kan läsa av hur berusade kunder är.

Taxibolaget Uber har sökt patent på en ny teknik som kan kontrollera kunders eventuella berusningsgrad. Via mobiltelefonen läses rörelsemönster, vinklar på hur man håller telefonen och hur man bläddrar mellan appar och jämför detta med tidigare data.

Ägaren Dara Khosrowshahi kallar det för ”en galen idé” som kom fram under ett så kallat ”hackaton” hos företaget. Man har ännu inte bestämt om eller hur man ska använda tekniken eller huruvida man kommer erbjuda den till tredje part. Säkerhetsaspekten kommer att vara avgörande även om Uber själva inte säger att förarna med teknikens hjälp ska kunna strunta i berusade och eventuellt stökiga eller våldsamma kunder.

Uber söker regelbundet patent på ny teknik, alla kommer emellertid inte till användning. I ett uttalande säger Uber även att man ständigt söker nya tekniska lösningar för att förbättra för såväl kunder som förare.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!