Ukrainsk supersportbil har överraskning under huven

Supersportbilar dyker numera upp från de allra minst väntade hållen. Ukraina är ett sådant håll.

Ukrainska Askaniadesign Carstyling Studio presenterar en supersportbil vid inget namn. Bilen är nämligen fortfarande i  utvecklingsstadiet, även om det redan finns en byggd prototyp som står utställd hos ukrainska biltillverkaren ZAZ i Zaporizjzja. Namnet blir en senare fråga att ta itu med och troligtvis blir det fansen som via företagets Facebook-sida som får rösta fram vad den ska heta.

Än finns det inga tekniska data om bilen då Askaniadesign Carstyling Studio inte presenterat några sådana. Det enda vi egentligen får reda på i dag är att under huven ska det finnas en stor överraskning. Vad projektledare Roman Sukhorukov menar med det framgår inte. Det kan likaväl handla om en elektrificerad drivlina som en monstermaskin med löjligt många hästkrafter. En överraskning för oss vore något framtidsaktigt, inte något 2 000-hästarsmaskin för den typen av drömmar har vi sett tidigare utan att de blivit verklighet. Vem minns inte snygga Dagger GT med ”2 500 hästkrafter och toppfart på 505 km/h”...

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer