Första generationen Subaru Impreza har satt många pojkhjärtan i brand och finns i en lång rad utföranden. Här i den ultrasällsynta 2,5RS-versionen.

Ungdomskärlek: Imprezerad!

Ungdomens drömmar är ofta svåra att förverkliga och ibland minst lika svåra att förklara. Hur kommer det sig att man faller för en bil och ratar en annan? Nu är det dags för Erik Wedberg att förklara hur hans pojkdrömmar om Subaru Impreza slutade i ägandet av en Skoda Yeti.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Ett entusiastbilköp är sällan rationellt och går nästan aldrig att förklara med vettiga argument. Bilentusiasm är sällan särskilt logisk, det är allt som oftast ganska svårt att förklara varför man har fattat tycke för just den bilen medan man avskyr den där andra som är nästan helt likadan som den första, fast ändå inte. Ta mig som exempel, jag har ett särskilt gott öga åt nittiotalets Subaru Impreza, och allt började med en Peugeot 405 Mi16. Man kan därmed också säga att det var samma Peugeot som fick upp mina ögon för rally – den enda motorsport jag har något slags djupare intresse för. Hur går det här ihop? Jo, allt kan spåras tillbaka till en villaförort på Lidingö utanför Stockholm där jag växte upp. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!