Vi på redaktionen vet att det är så här Engström ser sig själv. Som en reklambild från 80-talet. Men han har aldrig varit tuff nog för att köra en tvådörrars Cherokee.

Ungdomskärlek: Jeep Cherokee – fyrkantig frihet

Fram till slutet av nittiotalet var chefredaktören en normal person. Han körde olika sorters Audi med olika mängder hästkrafter. Sen upptäckte han något. Markfrigång.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Min första egna bil var en Audi 100 1,8 E från 1985. Sänkt (förstås – jag är från Timrå) och med 17-tumshjul med ganska lite gummi på. Registreringsnumret var DUH735 och den gick jättefort på riktigt. 240 km/h i nerförsbacke med solen i ryggen, på mätaren i alla fall. Enda orosmolnet var att karossen var så mjuk att om man svängde för hårt åt vänster så öppnades dörrarna på höger sida. Jag hade inga egentliga krav (läs: jag hade inga egentliga pengar) när jag skulle köpa min första bil, så jag köpte den av min kompis Christian. Han är snäll och dessutom bilmekaniker. Och bilen hade röd belysning på instrumenteringen, drog nästan ingen soppa och gick som sagt alldeles för fort. När den några år senare var så nära slut som en stortysk kvalitetsprodukt kan bli så köpte jag en Audi 90 2,3E. Inte den snygga coupén som jag egentligen ville ha, utan en fyrdörarrs sedan. Christan var med då också och besiktade vagnen. Den gick också jättefort, vilket bara hade fördelar när man som jag arbetade som fotograf både åt lokaltidningen och åt rikspressen. Här skulle jag vilja skriva ”med hela världen som arbetsfält”, men det var snarare ”med större delen av norrlands inland som arbetsfält”. Vägarna är inte så bra där, så fördelen med snabba bilar åts snabbt upp av nackdelen att de var låga… 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!