Foto: Glenn Lindberg / Moderna Klassiker

Ungdomskärlek: Lamborghini Countach – Kanonkulan

En röd Lamborghini kan etsa sig fast i minnet, även om det är fel version som är med i fel film. Erik Wedberg försöker förverkliga sin barndomsdröm, men tvingas inse att det inte går.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

En röd Lamborghini Countach rusar från polisen. V12-motorn ligger på varvstopp men polisen i den trötta, generiska USA-sedanen klarar ändå att hänga med i tempot. En vägspärr uppenbarar sig. Två övertydligt korkade poliser med hagelbrakare i högsta hugg konstaterar att nu har minsann inte den röda Lambon någonstans att ta vägen. Men den flyende föraren viker av på en liten grusväg och biljakten fortsätter ända tills grusvägen slutar vid en sjö. Nu är han väl ändå fast?! Nej, den röda Lamborghinin tar sats och STUDSAR över vattenytan medan poliserna blir fast på andra sidan.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!