Foto: Glenn Lindberg / Moderna Klassiker

Ungdomskärlek: Suddig kärlek

Peter kisar med ögonen. Är det verkligen sant? En livs levande Alfa Romeo Alfasud Sprint! Bilen som han växte upp med och tog sitt körkort i. Nu är det dags för ett kärt återseende. Sudda bort din sura min och häng med!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Alfasud är en av bilhistoriens mest uthängda modeller, men samtidigt en succé för tillverkaren med närmare 900 000 tillverkade exemplar åren 1971 till 1989. Det finns massor av elaka bilskrönor och kanske flest om just Alfasud men för mig är det den viktigaste bilmodellen någonsin och anledningen till att jag i dag sitter här bakom tangentbordet och skriver om bilar dagarna i ända.
Där jag växte upp var det Volvo 240 och Saab 900 som gällde, som överallt annars. Vi var i alla fall två familjer i området som körde Alfasud. Som av händelse hade vi båda efternamn som stack ut. Det var vi, Klemensberger, och min klasskompis Marcus familj, som hette Schenkenberg.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!