080121-begbil-boken

Unikt samarbete ger nya Begbil-boken!

Två tunga namn inom bilbranschen ingår nu ett samarbete. Teknikens Värld och Bilprovningen kommer i mars/april att tillsammans ge ut den totala guiden för alla som ska köpa en begagnad bil – Stora Begbil-boken 2008. – Boken blir ett utmärkt verktyg för alla som ska köpa ”ny” begagnad bil, säger Magnus Ehrenstråhle, Bilprovningens verkställande direktör.

Varje år byter omkring en miljon begagnade bilar ägare i Sverige och det är en hel del som köparen måste komma ihåg att undersöka och kontrollera innan signaturen på kontraktet kan sättas.

Bilprovningen och Konsumentverket har sedan 1992 samarbetat med att sammanställa fakta och information om den svenska bilmarknaden. Samarbetet har resulterat i boken ”BILAR - starka sidor och svaga punkter” med besiktningsresultat, fakta och kostnadsuppgifter för 160 bilmodeller.

På liknande sätt har Teknikens Värld väglett sina läsare genom att sedan 1999 ge ut Stora Begagnatboken.

Nu kombineras de två publikationerna när Bilprovningen och Teknikens Värld tillsammans ger ut Stora Begbil-boken 2008.

– Vi är glada att få en samarbetspartner som Teknikens Värld med vilken vi kan lyfta informationen till begbil-köparna. Vår statistik tillsammans med Teknikens Världs tester och kunnande blir ett bra verktyg vid köpet, säger Magnus Ehrenstråhle, Bilprovningens verkställande direktör.

Teknikens Världs chefredaktör Daniel Frodin är också nöjd med samarbetet.

– Teknikens Världs Stora Begagnatboken har alltid varit en uppskattad produkt bland våra läsare och nu kan vi dessutom leverera statistik som besiktningsresultat och ta del av Bilprovningens kunnande. Det kan inte annat än bli en succé.

Stora Begbil-boken 2008, som planeras att finnas i handeln och på samtliga Bilprovningens stationer i mars/april, blir en bok som metodiskt tar upp alla de fällor köparen av en begagnad bil kan trilla i och den blir även ett verktyg att använda i köpsituationen.

Nya Begbil-boken kommer att behandla cirka 180 modeller och ge en grundlig genomgång av varje modells starka respektive svaga sidor. Fakta i boken bygger på erfarenheter från Bilprovningen, Teknikens Världs egen omfattande testverksamhet och en mängd märkesverkstäder.

– Vår förhoppning är att vi med Stora Begbil-boken ska kunna bidra till många fler riktigt lyckade bilköp, avslutar Daniel Frodin, chefredaktör på Teknikens Värld.

Pris för Stora Begbil-boken 2008 kommer att vara 149 kronor.

Bilprovningen arbetar för ökad trafiksäkerhet och bättre miljö. Med 5,5 miljoner årliga kundmöten har de goda möjligheter att påverka beteendet hos fordonsägarna. Företaget har drygt 2 000 medarbetare som arbetar på 175 stationer samt två mobila enheter.

Teknikens Värld startades 1948 och utkommer med 26 nummer per år. Antal läsare/helår är enligt Orvesto (2007:2) 310 000 läsare och tidningens TS-upplaga är 54 700 (helår).

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!