110607-unimog-koncept

Unimogs totalflippade terränglastbil

För att fira 60 år av Mercedes-Benz terränglastbil Unimog har Mercedes tagit fram en designstudie av sin gamle trotjänare.

Designkonceptet har man byggt upp på chassit från den serietillverkade U 5000. Någon serietillverkning av just detta offroad-monster lär det inte bli tal om. Mercedes-Benz Special Trucks (MBS) menar att studien snarare visar vilket designspråk lastbiltillverkaren planerar för sina kommande modeller. 

– Vi bestämde oss för att bygga det här designkonceptet för att vi tycker att den fungerar som en brygga mellan den ständigt pågående utvecklingen av Unimog och det framtida designspråket i våra kommande produkter, säger MBS chef Yaris Pürsün i ett pressmeddelande.

Homagen till den första Unimogen finns i och med den gröna färgen och att den inte har något tak. 1951 rullade nämligen en öppen, knallgrön Unimog ut ur fabriken och blev början på det som efter 60 år resulterat i konceptlastbilen. 

Fler bilder på Unimogar finns i bildspelet här nedan.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!