UP Design Vittoria

UP Design Vittoria – bil eller rymdskepp?

Italienska designfirman UP Design visar på bilsalongen i Qatar upp konceptbilen Vittoria. En sportig hybridbil med former som för tankarna till snabba resor ute i galaxens yttre regioner.

Turin-baserade designfirman UP Design, där UP är initialerna för formgivaren Umberto Palermo, har ritat sportbilar tidigare. Då har det varit i samarbete med en annan Turin-firma men denna gång har man stått för hela processen själva. Resultatet är konceptbilen Vittoria som just nu ställs ut på den internationella bilsalongen i ökenlandet Qatar.

UP Design Vittoria har ett minst sagt futuristiskt utseende och skulle nästan passa in i vilken rymdfilm som helst. Men enligt uppgifter är bilen mer jordnära än så, den sägs faktiskt vara redo för produktion. Förmodligen är Qatar helt rätt ställe att visa upp Vittoria på, det ökar chanserna för den att lämna konceptstadiet.

Tyvärr är den italienska firman knapphändig med information kring bilen. Det enda som avslöjas är att den drivs framåt med hjälp av en V8-motor som är sammankopplad med en elmotor och att drivlinan drar nytta av energin som uppkommer vid inbromsning. På så vis ska den inte enbart vara rask som en sportbil utan också släppa ut lägre mängder koldioxid. Effekt- och vridmomentssiffror är tyvärr okända.

Vittoria är en ganska stadig sak. Lika bred som en Ferrari 599 GTB Fiorano med 1,96 meter men decimetern längre med 4,75 meter och nästan decimetern lägre med 1,25 meter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!