060307_mazda3_mps

Uppdaterad Mazda 3 och ny MPS - med 260 hästkrafter!

Mazda 3 får en lättare facelift. Samtidigt presenteras MPS-versionen som får samma motor som större syskonet 6 MPS. Det betyder 260 hästkrafter på framhjulen.

Mazda gör en lättare facelift på deras 3. Bättre komfort och högre kvalitet tillsammans med nya motorer är nyheter. Den största nyheten är dock Mazda 3 MPS som visas samtidigt i Genève. 

Mazda vill inte släppa iväg Volkswagen för långt och svarar på R32 med en MPS-version av 3. Precis som i Mazda 6 MPS (provkörning kan läsas här på teknikensvarld.se) sitter det en 2,3-liters turbofyra under huven. I det här fallet verkar den vara nedtrimmad 10 hästkrafter och driver bara på framhjulen. Det gör bilen till en av de starkaste kompakta framhjulsdrivna bilarna någonsin.

Chassiet har gjorts 60 procent styvare för en ökad zoom zoom-känsla som Mazda säger. Toppfarten är hela 250 km/h, faktiskt 10 km/h mer än storebror.

Se rörliga bilder på Mazda 3 MPS i vår film från Genève

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!