Uppdaterade BMW 3-serie – tre snabba från provkörningen

PeO Kjellström befinner sig i Österrike för att köra några BMW-modeller. I dag nya 3-serien med toppnumret 340i. Vi ringer honom.

Hallå, hur är läget i Österrike?

– Det är väl att svära i kyrkan med tanke på hur vädret varit hemma, men det är just nu 34 grader och det är bara för varmt.

Vi tycker inte synd om dig. Hur är BMW 340i?

– Det är bara en lätt facelift på utsidan, som förstås gäller alla ”nya” 3-serie. Nya stötfångare med större luftintag, LED-ljus bak och lite mer krom på insidan dörrarna och instrumentpanel. Men 340i är en helt ny modellbeteckning som ersätter 335i. En treliters rak sexa på 326 hästar som gott och väl räcker till. Det lär dock inte bli toppmodellen, men den enda tillgängliga vid provkörningen.

Alright. Finns priser och sådant klara?

– Jajamän. 429 100 i basutförande men ingen lär väl säljas sådan. Produktionen börjar nu i juli och till återförsäljare i Sverige har den hittat i september.

Hela provkörningen av nya BMW 3-serie kan du läsa i kommande nummer av Teknikens Värld. Missa inte det!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!