Saab utmäts nu av kronofogden Foto: Mattias Rabe

Utmätning av Saab påbörjad

Saab Automobile har inte betalt sina skulder som gått vidare till indrivning. Därför har kronofogden med start i dag påbörjat en utmätning av Saabs eventuella tillgångar.

Flertalet skulder Saab dragit på sig den senaste tiden har gått till indrivning, dock utan att de har betalats. Nu har det gått så långt att en utmätningsprocess har påbörjats.

– Vi har kontrollerat våra konton nu och det har inte kommit in några pengar så vi har dragit i gång vår utredning för att mäta ut Saabs tillgångar, säger Hans Ryberg, enhetschef på verkställighetsavdelningen på Kronofogden i Uddevalla, till TT.

I ett första skede kontroller kronofogden om Saab har några tillgångar på sina bankkonton. Därför har man nu kontaktat en rad olika banker för att i första hand eventuellt kunna utmäta bankmedel och kontanter. I ett nästa steg tar man också en titt på vad som kan utmätas i form av varulager och inventarier.

Dagens påbörjade utmätning är till följd av ett krav på strax under 370000 kronor. Det är pengar som skulle ha betalats till fordringsägarna i går.

Utöver de knappt 370000 kronorna har Saab ytterligare krav på sig som rör ungefär 42 miljoner kronor. Det är totalt 16 olika företag som väntar på betalning från Saab, där underleverantören IAC har det största kravet – närmare 31 miljoner kronor.

Utöver redan registrerade krav kommer det frekvent in nya betalningskrav på Saab. I går kom exempelvis fyra nya fordringsägare in med krav som rör omkring 1,4 miljoner kronor.

Diskutera: Tror du att Saabs tid är förbi nu eller är du optimist?

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!