Vägräcke räddar rallybil från otäck krasch

Har du alltid undrat hur ett vägräcke är tänkt att fungera? Då har du nu chansen att se det här! Men kom ihåg, det är tyvärr inte alltid det fungerar så här bra...

Höga hastigheter, tajta svängar och varierande vägunderlag gör att rallyförare måste vara mästare på att hantera sina bilar. Men det är inte alltid som de har marginalerna på sin sida, och då kan det ibland resultera i en avåkning. I ovan filmklipp ser vi den polske rallyföraren Tomasz Kasperczyk begå ett litet misstag på första etappen i FIA European Rally Championship’s Rally Islas Canarias, som gör att han inte klarar av att ta en sväng och därför åker av vägen.En avåkning som denna hade kunnat resultera i en riktigt otäck krasch, som i värsta fall hade kunnat kosta både honom själv och kartläsaren livet. Kasperczyk åker rakt in i vägräcket, men i stället för att fortsätta förbi och över det, så fungerar det precis som det är tänkt att fungera. Det fångar upp bilen, som till slut hänger på bergskanten med räcket som enda stopp från att rulla långt ner utmed berget. Vägräcket räddar dem och vi rekommenderar Kasperczyk att köpa sig minst en lott.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!